Trykprøvning / blowerdoor test

Trykprøvning / blowerdoor test

Vi er en certificeret virksomhed, som udfører trykprøvning i daglig tale kaldet ”blowerdoor test” efter gældende bygningsreglement. Alle nyopførte bygninger skal trykprøves i forbindelse med færdigmelding. 

Vi udfører trykprøvning på alle typer bygninger, uanset størrelse og kompleksitet.
Som en certificeret virksomhed af Byggeriets Kvalitetskontrol (ISO 9001)
er du garanteret præcise og pålidelige resultater og vi vil sørge for at levere certifikater, som bruges til færdigmelding af byggeriet.

Vores team vil arbejde tæt sammen med dig for at planlægge og gennemføre trykprøvning på en måde, der passer bedst muligt til dit byggeri og tidsplan.
Vores certificering er din garanti for, at vores arbejde er af høj kvalitet, og at du kan stole på vores resultater.

Kontakt os i dag for at planlægge trykprøvning af dit byggeprojekt, og lad os hjælpe dig med at sikre, at din bygning overholder de nødvendige tæthedskrav.

Fortryksprøvning

Det kan være en stor økonomisk fordel at få udført en fortrykprøvning på en rå bygning, dvs. en bygning, der endnu ikke er blevet færdiggjort, fordi det kan hjælpe med at identificere og rette eventuelle utætheder i bygningens klimaskærm, før bygningen står færdig.

Når bygningen er i den rå fase, er det lettere at få adgang til og inspicere bygningens klimaskærm, da der endnu ikke er installeret fx gipsplader, gulve og lofter, som normalt vil dække over mange af de potentielle utætheder i klimaskærmen. Dette gør det lettere og billigere at udbedre eventuelle utætheder, mens bygningen stadig er i den rå fase.

Endelig kan en fortrykprøvning på en rå bygning give ejeren eller entreprenøren mulighed for at tage aktion på eventuelle utætheder og foretage de nødvendige forbedringer, inden bygningen færdiggøres og indrettes. Dette kan spare tid og penge.

Vi kan tilbyde fejlsøgning og identificere utætheder i klimaskærmen med forskellige metoder.
Med en kombination af vores Blower door system, og termiske kamera kan vi skabe undertryk i bygningen, og derved spore os frem til hvor luften trænger ind i bygningen. 

En anden mulighed for at lokaliserer utætheder er en kombination af Blower door system og vores røgmaskiner. På den måde kan vi skabe et overtryk i bygningen, og fylde hele eller dele af bygningen med røg. På denne måde kan man udefra se hvor røgen trænger ud gennem klimaskærmen, og konstaterer problemerne.

Hvordan testen udføres

For at Blower Door testen kan udføres korrekt, skal alle normale udluftningskanaler som f.eks emhætte, pejs, brændeovn, tørretumbler, udluftningsventiler i vinduer, aftræks kanaler i baderum, m.m. afspæres.

Automatiske ventilationsanlæg frakobles.

Dernæst bliver der skabt et undertryk/overtryk i boligen- bygningen ved hjælp af Blower Door. Testen kan ikke udføres ved vindpåvirkning over 6 m/s.

Testen afsluttes og der fremsendes et bygningscertifikat.

For at lokalisere evt. utætheder (kuldeindtræk) bruges termografi kamera, vindmåler og røg.

Derefter fremsendes en rapport som påviser fejlene.


    Indhent et tilbud