Thermografi

Hvad er thermografi?

Når der foretages en termografisk undersøgelse af en bygning, så er formålet med dette at udføre temperaturmålinger ved hjælp af varmestråling, altså infrarød stråling, som det også kaldes.

Dette udføres med termografisk udstyr, herunder et termografisk kamera, som opfanger termisk energi i bygningen. Termisk energi, også kaldet varmeenergi, opstår når forskellige partikler i en temperatur skifter, for eksempel ved en isolering som ikke er tæt. Det er enormt vigtigt at sikre sig, at bygningen er tætisoleret, for at undgå dyre regninger i fremtiden.

Termografering er med til at skabe et bedre indeklima, da alle utætheder opspores og dermed kan udbedres. Kuldebroer giver varmeudslip, og det kan koste dig dyrt økonomisk, hvis du ikke handler på det.

Vi vil gerne sikre os, at du får en meget grundig termografisk undersøgelse, for at kunne give dig den bedst mulige service og kvalitet. Derfor holder vi os naturligvis up-to-date med de nyeste regler og teknikker i branchen, og har derfor også de nyeste produkter på markedet, for at sikre dig den bedste service, heriblandt et termisk kamera som er enorm effektiv og meget præcis i målingen.
Vi tilbyder termografering til både private og til erhverv, og ingen opgaver er hverken for små eller for store. Vi har længe beskæftiget os med faget og i branchen, hvilket betyder, at vi derfor har den fornødne erfaring, til at give dig den allerbedste service du kan få. Som førnævnt holder vi os opdateret med de nyeste regler og teknikker, så vi kan tilbyde det absolut bedste for dig som kunde. Det gør vi selvfølgelig ved at sørge for udstyr, som lever op til alle krav af professionel brug.
Dette betyder, at vi udfører termografi af el-installationer, heriblandt eltavler, bygnings termografi både inde- og udefra. Vi tilbyder også lækagesporing af vand- og varmerør samt blower door test og trykprøvning i bygninger. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om ovenstående. Vi sidder klar til at rådgive og vejlede dig på bedste vis.

Thermografi anvendes til flere formål

Termografi kan bruges til mange ting, heriblandt til at opfange termisk energi, hvis der for eksempel er dårligt isoleret i boligen eller i bygningen ved arbejdet. Vi har mange forskellige slags kunder, og servicerer både private og erhverv.

Andre situationer hvor du kan opleve at have brug for en termisk undersøgelse, kan være hvis du skal have opsporet kabelfejl på elkabler og gulvvarmesystemer blandt andet. Og ligeledes for at forebygge skader på diverse typer af el-installationer.

Det er især en fordel hvis der i produktionsvirksomheder kan kortlægges og rapporteres, om der er fare for overbelastning og nedbrydning, som kan ende med at koste utrolig mange penge, og som tager endnu længere tid at udbedre, hvis det ikke bliver gjort hurtigt nok.

Vi oplever at vores kunder bliver enormt glade, når de efter en termografisk undersøgelse kan udbedre fejlene som ellers ville have kostet dem meget dyrere på sigt.


  Mere end 40 års erfaring

  Vi sætter en ære i vores arbejde, og har siden 1981 beskæftiget os med faget, som har dygtiggjort os dag for dag – opgave efter opgave.

  Med årene er vi kun blevet bekræftet yderligere i, at arbejdet skal fortsætte og at vi fortsat vil hjælpe vores kunder med, at skabe det bedst mulige indeklima og derved spare dem penge. Vi elsker glade og tilfredse kunder, og vi går bestemt ikke på kompromis med hverken servicen eller kvaliteten af vores arbejde. Samtidig sørger vi også løbende for at deltage i kurser, for at holde os opdaterede. Du kan se vores beviser og diplomer her.

  Du kan forvente nogle enormt engagerede medarbejdere, som kan deres kram og som har styr på de tunge sager. Vi sørger for en grundig termografirapport, som viser alle de utætheder som bør behandles.

  Thermografisk billede af bygning – set udefra

  Det er vigtigt at have en korrekt isoleret bolig eller virksomhedsbygning.
  Du sparer nemlig mange penge ved at sikre dig, at huset opfylder de nødvendige isoleringskrav. På dén måde får du også en god fyringsøkonomi og et godt indeklima.

  Klik på billedet nedenfor, for at se et typisk termografisk billede. Dér hvor det termiske billede er helt rødt og hvidt, er der en kuldebro (varmeudslip).

  Det vil sige, at der her mangler isolering. Netop gavle og facader er ofte i en mangelfuld isoleringsstand.

  Thermografisk billede af hus – set indefra

  Nedenfor kan du se thermografiske billeder af en typisk villa. Her ses nogle af de typiske eksempler på mangelfuld og dårlig isolering. Overfladetemperaturene aflæses direkte på thermografi fotoerne ved de hvide og røde farver.

  Utætte vinduer og døre er nogle af synderne i et hus med dårlig fyringsøkonomi. Vægflader og samlinger ved vægge og mellem væg/gulv eller væg/loft er også områder, hvor du ofte kan spare dyre varmepenge ved at isolere bedre.

  Der er flere vægge af dén type som ses på de nedenstående billeder end de fleste tror.

  Hold musen over billederne for at se de forskellige termografier

  Om infarød stråling

  Når man får lavet en termografisk gennemgang af huset, kalder man det populært for et røntgenbillede. Selvom termografi ikke har noget med røntgen at gøre, kan teknikken påvise, hvor der mangler isolering, f.eks. inde i en hulmur, på loftet eller i etageadskillelsen. Med et avanceret fotoudstyr opfanges den infrarøde stråling som alle genstande udstråler. Den infrarøde stråling viser genstandens/områdets temperatur. Disse temperaturmålinger omsættes elektronisk i kameraet, så der fremkommer et fotografi (termogram/termografi).
  Selve termograferingen (den termografiske undersøgelse) begynder fra husets indvendige side, og i samtlige rum. Der kan være behov for yderligere kontrol af en etageadskillelse – eller af en hulmursisolering (isoleringen kan være faldet sammen). Her kan det være en fordel at supplere undersøgelsen med en udvendig fotografering af gavl og/eller facade. Når undersøgelsen er færdig, bearbejdes de indsamlede data ved hjælp af computerteknologi. Resultatet er en rapport med termografiske fotos, som viser dig præcis hvor isoleringen er dårlig eller mangelfuld.
  Det udstyr man bruger til den termografiske undersøgelse, er meget fintfølende. For at lave en effektiv undersøgelse skal der være en forskel på inde- og udetemperaturen på mindst 15 grader. Vind over 6 m/s giver skæve måleresultater, så det kan ske, at man må udskyde en undersøgelse. Kurt Andersen Thermografi kan arbejde på alle tidspunkter i døgnet. Ved egentlige hasteopgaver, hvor vejrliget om dagen ikke har givet mulighed for at gennemføre undersøgelsen, kan vi arbejde om aftenen og om natten.