Bygnings-termografi

Termografi af bygninger

Vi tilbyder professionel og pålidelig bygningstermografi til private og kommercielle bygherrer. Vores avancerede teknologi og erfarne medarbejdere kan hjælpe dig med at identificere problemer med din bygnings isoleringstilstand og opdage eventuelle kuldebroer, der kan forårsage varmetab og øge dine energiomkostninger.

Vi ved, at energieffektivitet er en nøglefaktor i enhver bygnings levetid og omkostninger, og vi er her for at hjælpe dig med at opnå de bedste resultater og spare penge på lang sigt. Med vores termografi kan vi give dig en præcis og omfattende rapport om din bygnings isoleringsevne, hvilket kan hjælpe dig med at tage informerede beslutninger om, hvordan du kan forbedre din bygnings energieffektivitet.

Kuldebroer er områder i din bygning, hvor varme siver ud og kulde trænger ind. Dette kan være et resultat af dårlig isolering eller andre faktorer, og kan medføre en betydelig stigning i dine varmeomkostninger. Vi kan identificere disse kuldebroer og hjælpe dig med at tage skridt til at løse problemet og reducere dine varmeomkostninger.

Vi er stolte af at tilbyde en brugervenlig og effektiv service, der kan hjælpe dig med at kunne forbedre din bygnings energieffektivitet og spare penge på lang sigt. Vores rapporter er omfattende og nemme at forstå, og vi kan give dig råd og vejledning om, hvordan du kan optimere din bygnings isoleringsevne.

Ring i dag for at lære mere om, hvordan en termografisk undersøgelse kan hjælpe dig med at opnå energibesparelser, forbedret komfort og et grønnere hjem. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål og planlægge en termografisk undersøgelse af dit hus.


  Mere end 40 års erfaring

  Vi sætter en ære i vores arbejde, og har siden 1981 beskæftiget os med faget, som har dygtiggjort os dag for dag – opgave efter opgave.

  Med årene er vi kun blevet bekræftet yderligere i, at arbejdet skal fortsætte og at vi fortsat vil hjælpe vores kunder med, at skabe det bedst mulige indeklima og derved spare dem penge. Vi elsker glade og tilfredse kunder, og vi går bestemt ikke på kompromis med hverken servicen eller kvaliteten af vores arbejde. Samtidig sørger vi også løbende for at deltage i kurser, for at holde os opdaterede. Du kan se vores beviser og diplomer her.

  Du kan forvente nogle enormt engagerede medarbejdere, som kan deres kram og som har styr på de tunge sager. Vi sørger for en grundig termografirapport, som viser alle de utætheder som bør behandles.

  Typiske spørgsmål

  Bygningstermografi kan måles både indefra og udefra, og hvilken metode der anvendes, afhænger af det specifikke formål med termografiopgaven.

  Når man måler udefra, tages der billeder af bygningens ydre overflader og evt. tag. Dette kan give et overblik over hele bygningens varmetab, og det kan afsløre problemer med isolering, der påvirker bygningens energieffektivitet.

  Når man måler indefra, termograferes klimaskærmen fra indersiden. Dette kan afsløre problemer med isolering i væggene, lofterne og gulvene.

  Både målinger indefra og udefra kan give vigtige oplysninger om bygningens varmeoverførsel, og det kan hjælpe med at identificere potentielle problemer, som kan forbedres for at opnå en mere energieffektiv og bæredygtig bygningsdrift.

  Hvis du ønsker at reducere din varmeregning, forbedre komforten i dit hjem og reducere din CO2-udledning, så er en termografi af dit hus en god idé.

  En termisk undersøgelse kan identificere varmetab og isoleringsproblemer i dit hus, som kan føre til en højere varmeregning og et mindre komfortabelt indeklima. Ved at identificere disse problemer kan du implementere energieffektive løsninger og opnå besparelser på lang sigt.

  Udover at spare på varmeregningen, kan en termisk undersøgelse også øge din komfort ved at sikre, at dit hjem er godt isoleret og har en jævn temperaturfordeling.

  En termisk undersøgelse er også hurtig og nem at udføre og vil ikke forstyrre din daglige rutine. Så hvis du ønsker at spare penge, forbedre komforten i dit hjem og gøre en indsats for miljøet, så kontakt os i dag for at få mere at vide om, hvordan en termisk undersøgelse kan hjælpe dig.

  Vi udfører bygningstermografi til både private og erhverv, og ingen opgaver er hverken for små eller for store. Vi har beskæftiget os med bygningstermografi i over 40 år, hvilke betyder at vi derfor har de fornødne erfaringer, som sikrer dig høj service og kvalitet.

  Vi holder os naturligvis up-to-date med nyeste regler og teknikker, samt kalibrering, og vedligeholdelse af vores udstyr.

  Et termisk kamera er en type kamera, der er designet til at registrere infrarødt lys eller varmestråling, også kendt som termisk stråling, som udsendes af genstande og omgivelser.

  Termiske kameraer bruger en speciel sensor, der er i stand til at opfange denne termiske stråling og omdanne den til et billede, der viser temperaturfordelingen i det område, kameraet er rettet mod. Disse kameraer kan anvendes til en række forskellige formål, herunder at detektere varme lækager i bygninger, at overvåge udstyr og processer i industrien, at opdage brande og meget mere.

  Termiske kameraer er også almindeligt anvendt af redningsmandskab og brandmænd til at opdage overlevende i røgfyldte og mørke omgivelser, hvor almindelige kameraer ikke ville være i stand til at opfange noget synligt billede.

  Thermografi anvendes til flere formål

  Termografi kan bruges til mange ting, heriblandt til at opfange termisk energi, hvis der for eksempel er dårligt isoleret i boligen eller i bygningen ved arbejdet. Vi har mange forskellige slags kunder, og servicerer både private og erhverv.

  Andre situationer hvor du kan opleve at have brug for en termisk undersøgelse, kan være hvis du skal have opsporet kabelfejl på elkabler og gulvvarmesystemer blandt andet. Og ligeledes for at forebygge skader på diverse typer af el-installationer.

  Det er især en fordel hvis der i produktionsvirksomheder kan kortlægges og rapporteres, om der er fare for overbelastning og nedbrydning, som kan ende med at koste utrolig mange penge, og som tager endnu længere tid at udbedre, hvis det ikke bliver gjort hurtigt nok.

  Vi oplever at vores kunder bliver enormt glade, når de efter en termografisk undersøgelse kan udbedre fejlene som ellers ville have kostet dem meget dyrere på sigt.

  Kontakt os

  Ønsker du at få udført en termisk undersøgelse? Så kontakt os gerne på tel: 40 44 73 04 eller udfyld kontaktformularen her på siden. Med vores undersøgelser kan vi identificere varmetab og isoleringsproblemer i bygninger, hvilket kan være afgørende for at forbedre energieffektiviteten og reducere varmeomkostningerne.

  Vores bygningstermografi kan måles indefra eller udefra, alt efter hvilken opgave der skal udføres. Hvis du har mistanke om manglende isolering, kuldebroer eller andre varmetabsproblemer, kan vi udføre en omfattende termisk undersøgelse af din bygning. Ved at bruge avanceret infrarød teknologi kan vi nøjagtigt identificere områder med varmetab og finde isoleringsproblemer.

  Vores erfarne team af specialister står klar til at hjælpe dig med at undersøge din bygning og give dig værdifulde anbefalinger til at mindske varmetab og optimere energieffektiviteten. Ved at identificere og løse disse problemer kan du potentielt spare betydelige beløb på dine varmeomkostninger og samtidig gøre din bygning mere komfortabel og bæredygtig.


   Thermografisk billede af bygning – set udefra

   Det er vigtigt at have en korrekt isoleret bolig eller virksomhedsbygning.
   Du sparer nemlig mange penge ved at sikre dig, at huset opfylder de nødvendige isoleringskrav. På dén måde får du også en god fyringsøkonomi og et godt indeklima.

   Klik på billedet nedenfor, for at se et typisk termografisk billede. Dér hvor det termiske billede er helt rødt og hvidt, er der en kuldebro (varmeudslip).

   Det vil sige, at der her mangler isolering. Netop gavle og facader er ofte i en mangelfuld isoleringsstand.

   Thermografisk billede af hus – set indefra

   Nedenfor kan du se thermografiske billeder af en typisk villa. Her ses nogle af de typiske eksempler på mangelfuld og dårlig isolering. Overfladetemperaturene aflæses direkte på thermografi fotoerne ved de hvide og røde farver.

   Utætte vinduer og døre er nogle af synderne i et hus med dårlig fyringsøkonomi. Vægflader og samlinger ved vægge og mellem væg/gulv eller væg/loft er også områder, hvor du ofte kan spare dyre varmepenge ved at isolere bedre.

   Der er flere vægge af dén type som ses på de nedenstående billeder end de fleste tror.

   Hold musen over billederne for at se de forskellige termografier

   Om infarød stråling

   Når man får lavet en termografisk gennemgang af huset, kalder man det populært for et røntgenbillede. Selvom termografi ikke har noget med røntgen at gøre, kan teknikken påvise, hvor der mangler isolering, f.eks. inde i en hulmur, på loftet eller i etageadskillelsen. Med et avanceret fotoudstyr opfanges den infrarøde stråling som alle genstande udstråler. Den infrarøde stråling viser genstandens/områdets temperatur. Disse temperaturmålinger omsættes elektronisk i kameraet, så der fremkommer et fotografi (termogram/termografi).
   Selve termograferingen (den termografiske undersøgelse) begynder fra husets indvendige side, og i samtlige rum. Der kan være behov for yderligere kontrol af en etageadskillelse – eller af en hulmursisolering (isoleringen kan være faldet sammen). Her kan det være en fordel at supplere undersøgelsen med en udvendig fotografering af gavl og/eller facade. Når undersøgelsen er færdig, bearbejdes de indsamlede data ved hjælp af computerteknologi. Resultatet er en rapport med termografiske fotos, som viser dig præcis hvor isoleringen er dårlig eller mangelfuld.
   Det udstyr man bruger til den termografiske undersøgelse, er meget fintfølende. For at lave en effektiv undersøgelse skal der være en forskel på inde- og udetemperaturen på mindst 15 grader. Vind over 6 m/s giver skæve måleresultater, så det kan ske, at man må udskyde en undersøgelse. Kurt Andersen Thermografi kan arbejde på alle tidspunkter i døgnet. Ved egentlige hasteopgaver, hvor vejrliget om dagen ikke har givet mulighed for at gennemføre undersøgelsen, kan vi arbejde om aftenen og om natten.