Eltavler

Termografisk undersøgelse af eltavler

Termografi af eltavlen er en teknik, der bruger termisk kamera til at tage billeder af en elektrisk tavle for at identificere potentielle problemer eller risici for fejl og overophedning. Eltavler er en central del af mange industrielle og kommercielle anlæg, og overophedning eller fejl i eltavlen kan føre til alvorlige problemer, såsom brand eller nedetid i produktionen. 

Ved hjælp af en termografisk undersøgelse af eltavlen kan man opdage potentielle problemer, som kan forårsage overophedning og fejl, såsom dårlige forbindelser, overbelastning, for varme komponenter eller ubalanceret belastning. Disse problemer kan identificeres ved at måle temperaturen på forskellige dele af eltavlen med et infrarødt termisk kamera og sammenligne disse målinger med de normale driftstemperaturer.

Resultaterne af en termografisk undersøgelse af eltavlen kan give vigtige oplysninger om, hvordan man kan forbedre sikkerheden og pålideligheden af den elektriske installation og minimere risikoen for nedetid eller skader på udstyret. Det anbefales ofte at udføre termografi af eltavlen regelmæssigt for at opdage potentielle problemer, inden de bliver til alvorlige problemer.

Et termisk kamera er en type kamera, der er designet til at registrere infrarødt lys eller varmestråling, også kendt som termisk stråling, som udsendes af genstande og omgivelser.

Termiske kameraer bruger en speciel sensor, der er i stand til at opfange denne termiske stråling og omdanne den til et billede, der viser temperaturfordelingen i det område, kameraet er rettet mod. Disse kameraer kan anvendes til en række forskellige formål, herunder at detektere varme lækager i bygninger, at overvåge udstyr og processer i industrien, at opdage brande og meget mere.

Termiske kameraer er også almindeligt anvendt af redningsmandskab og brandmænd til at opdage overlevende i røgfyldte og mørke omgivelser, hvor almindelige kameraer ikke ville være i stand til at opfange noget synligt billede.

Eltavler | Hvordan gør vi?

Når vi kaldes ud for at lave en undersøgelse af en eltavle, uanset om det er i privat- eller industriregi, foregår det således, at thermograferingens infrarøde varmestråling omsættes til præcise temperaturer. Dette fortæller os, om der er overbelastede eller defekte elkomponenter, ligesom det også afdækker eventuelle fejl eller skader i procesinstallationerne. De forsvundne fejl klassificeres i en efterfølgende rapport, og herefter kan et eventuelt reparationsarbejde af eltavlen påbegyndes.

Hvorfor er det en god idé?

Regelmæssige eftersyn af eltavler med thermografering er en god idé af flere årsager. Først og fremmest anbefales metoden som en effektiv form for brandsikring, idet eventuelle risikopunkter opdages i tide. Derudover er thermograferingen også en god måde til at holde vedligeholdelsesudgifter nede, idet man ved regelmæssige eftersyn holder skaden på et minimum, og du får mulighed for at forholde dig til eventuelle problemer, før de vokser sig for store.


    Kontakt os for et eftersyn af dine eltavler

    Skal vi komme ud til dig og lave et grundigt eftersyn af dine eltavler? Tøv da ikke med at kontakte os – enten på telefon 40 44 73 04 eller over mail info@ka-thermografi.dk Vi har kunder i på hele Sjælland, Lolland Falster og Bornholm.

    Vi glæder os til at høre fra dig.

    Indhent et tilbud